Rețete populare de mâncare stradală asiatică
Ramen
Ramen este o supă japoneză populară care este făcută cu tăiței de grâu în stil chinezesc. De obicei, se servește într-un bulion pe bază de carne sau pește, împreună cu legume, ou și carne. Există multe variante diferite de ramen, iar fiecare regiune din Japonia are propria sa rețetă unică.
Pentru a face ramen acasă, va trebui să începeți prin a face bulionul. Puteți folosi oase de pui, porc sau vită pentru a face bulion. Fierbeți oasele în apă timp de câteva ore, împreună cu legume precum ceapa, morcovii și usturoiul. Strecurați bulionul și aruncați oasele și legumele.
Apoi, gătiți tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-o tigaie separată, gătiți carnea și legumele. Adăugați bulionul în tigaie și lăsați-l să fiarbă câteva minute. La final, adăugați tăițeii fierți în tigaie și lăsați-i să se înmoaie în bulion.
Ornați ramenul cu ou fiert feliat, ceapă verde și nori (alge marine uscate). De asemenea, puteți adăuga ulei de chili sau sos de soia pentru un plus de aromă.
Pad Thai
Pad Thai este un fel de mâncare de stradă thailandez popular, care este făcut cu tăiței de orez, legume și carne. Felul de mâncare este de obicei servit cu alune, felii de lime și muguri de fasole.
Pentru a face Pad Thai, începeți prin a înmuia tăițeii de orez în apă caldă timp de aproximativ 30 de minute. Într-o tigaie separată, gătiți carnea și legumele. Adăugați tăițeii înmuiați în tigaie și prăjiți câteva minute.
Într-o tigaie separată, amestecați câteva ouă și adăugați-le la prăjit. La sfârșit, adăugați sosul făcut cu pastă de tamarind, sosul de pește și zahărul de palmier. Ornați vasul cu alune, felii de lime și muguri de fasole.
Gyoza
Gyoza este un fel de mâncare japonez popular de stradă, care este făcut cu găluște umplute cu carne și legume. Galustele se prajesc la tigaie pana devin crocante si se servesc cu un sos.
Pentru a face gyoza acasă, începeți prin a face umplutura. Puteți folosi carne măcinată de porc, pui sau vită, împreună cu legume precum varza, ceai și usturoi. Se amestecă bine umplutura și se pune deoparte.
Apoi, pregătiți împachetările de găluște. Puteți folosi ambalaje cumpărate din magazin sau le puteți face de la zero folosind făină și apă. Întindeți aluatul și tăiați cercuri mici folosind un tăietor de biscuiți.
Pune o lingură de umplutură în mijlocul fiecărui înveliș și pliază-l în jumătate. Ciupiți marginile împreună pentru a sigila găluștea. Încinge puțin ulei într-o tigaie și adaugă găluștele. Adăugați puțină apă în tigaie și acoperiți-o cu un capac. Lăsați găluștele la abur câteva minute până sunt fierte.
Serviți gyoza cu un sos de scufundare făcut cu sos de soia, oțet de orez și ulei de chili.