Ingrediente pentru Nasi Goreng
Înainte de a începe să gătim, să aruncăm o privire la ingredientele de care veți avea nevoie pentru a face Nasi Goreng. Următoarea este o listă de ingrediente de bază, dar nu ezitați să adăugați rețeta propria variantă după cum credeți de cuviință.
Orez
Cel mai important ingredient din Nasi Goreng este orezul. În mod tradițional, se folosește orezul alb cu bob lung, dar poți folosi orice tip de orez pe care îl ai la îndemână. Cheia este să vă asigurați că orezul este gătit și răcit înainte de a-l adăuga în farfurie.
Proteină
Nasi Goreng poate fi preparat cu orice tip de proteine, cum ar fi pui, creveți, carne de vită sau tofu. Proteina este de obicei gătită separat și apoi adăugată la orez în timpul procesului de gătire.
Legume
O varietate de legume pot fi folosite în Nasi Goreng, inclusiv ceapă, usturoi, morcovi, ardei gras și fasole verde. Legumele sunt de obicei tocate și sote înainte de a fi adăugate la orez.
Condimente
Condimentele folosite în Nasi Goreng sunt cele care dau preparatului aroma sa unică. Unele dintre cele mai frecvente condimente utilizate includ pudra de chili, turmeric, chimen, coriandru și ghimbir. Puteți ajusta cantitatea de condimente folosite după gustul dvs. personal.
Sos
Sosul folosit în Nasi Goreng este o combinație de sos de soia, sos de stridii și kecap manis (un sos de soia dulce indonezian). Puteți adăuga și alte sosuri, cum ar fi sos de pește sau sos hoisin pentru un plus de aromă.